Bloguri, Bloggeri si Cititori Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor

www.brelocstore.ro

luni, 25 aprilie 2011

Rromânii... şi Sărbătorile Pascale

Cristos A Înviat!
Ce fac oamenii de sărbători? Îi împărţim în 2 categorii: normali(ăia cu puţin mai multe clase decât 4) şi restul.
 Oamenii normali se trezesc dimineaţa, iau Pască şi se pregătesc să meargă la Biserică, să se Miruiască, să-şi spele păcatele (acumulate azi/într-o săptămână/lună/an/ani - după caz) sperând că se vor întoarce acasă oameni mai buni, mai întelegători, umili şi miloşi. Unii probabil că o să reuşească, iar alţii într-o măsură mai mică. Apoi iau masa de prânz în familie, mai viziteză o rudă(neam nu rudă de salam) două, vine seara cu rugăciunile de rigoare învăţate de la bunici(din moşi strămoşi).
 Restul(oameni care oricăte facultăţi ar face - la Babeş, Poli sau Gherla) se trezesc dimineaţa şi se apucă să-şi facă băgăjelul - plin de bere la pet, mici de Someşeni, cartofi, cârnăciori şi altele necesare pentru a supravieţui câteva ore în natură (pe drumul Sf. Ion) - că doar după o iarnă lungă, omul are şi el nevoie de relaxare. Şi cum ştim noi rromânii să ne simţim bine se adună una bucată  gloată (15-20 inşi),se ajunge la locul cu pricina, se dă drumul la casetofonu cu cd cu muzică clasică (minune, salam, parizer, guţă şi cu puţă) cu volumul la minim (ca să nu se supere gloata vecină - că poate îi mai organizată ca a noastră şi să nu iasă un meci de wrestling că nu-i televiziunea în zonă şi nu ieşim vedete), se bea o bere, se încinge grătărelu, se bea o bere, se fac cartofii, se bea o bere, se face salata, se bea o bere şi se aruncă câţva metrii mai încolo - că doar dehh, era acolo când am venit noi aici - "uită-tie la dozele ălea de aluminiu că so rujinit de când sânt aicea dacă nu ne crezi şi dispari în ceţă repede că noi avem treabă". 
Cam aşa petrec restul oamenilor deştepţi în prima zi de Paşte. Asta dovedeşte încă o dată că suntem un popor de oameni înţelepţi - nu-i aşa? Cel mai rău îmi pare că nu aveam aparatul să prind căteva cadre ca să ne putem mândri în toată Europa şi nu numai - nu că nu am fi destul de faimoşi deja. 
Hai merci că m-aţi ascultat/citit,
v-am ţucat
 

Niciun comentariu: