Bloguri, Bloggeri si Cititori Reprezint Transilvania in recensamantul Bloggerilor

www.brelocstore.ro

joi, 30 iunie 2011

Atenţie autodidacţi!!!

Salut,
 răsfoind ziarele, mai ceva ca Mircea Badea în a Măriei Sale emisiune, un articol destul de interesant, nu că mi s-ar adresa în special mie(da nu se ştie niciodată - poate mă hotărăsc brusc şi dintr-odată că vreau să învăţ ungureşte şi să fiu atestat că vorbeşte corect maghiara) ci celor care vreau cu adevărat să înveţe ceva pe cont propriu, că mulţi sunt pasionaţi de anumite domenii şi datorită faptului că planetele nu au fost aliniate corespunzător pe cerul lor mohorăt, nu au putut urma o şcoală sau nişte cursuri de calificare. Acum este simplu, există şi lege în acest sens:
Art. 348. - (1) Persoanele care doresc sa fie evaluate in vederea recunoasterii competentelor profesionale obtinute in alte contexte de invatare decat cele formale se adreseaza unui centru de evaluare acreditat pentru ocupatia sau calificarea respectiva.
   (2) in functie de procesul de evaluare desfasurat, centrul de evaluare acreditat elibereaza urmatoarele tipuri de certificate cu recunoastere nationala:
   a) certificat de calificare - se elibereaza in cazul in care candidatul a fost declarat competent pentru toate competentele asociate unei calificari sau unei ocupatii, conform standardului de pregatire profesionala ori standardului ocupational;
   b) certificat de competente profesionale -se elibereaza in cazul in care candidatul a fost declarat competent pentru una sau mai multe competente asociate unei calificari ori unei ocupatii, conform standardului de pregatire profesionala sau standardului ocupational.
   (3) Certificatele se elibereaza insotite de o anexa a certificatului, denumita "Supliment descriptiv al certificatului", in care se precizeaza unitatile de competenta pentru care candidatul a fost declarat competent.
articol din Legea1/2011, Legea Educaţiei Naţionale.
Deci... spor la învăţat că este mult mai simplu şi mai ieftin aşa. Şi vorba aia: cum te automotivezi tu singur, nu te motivează şapte profesori ceauşisti...
Hai merci că m-aţi ascultat/citit,
v-am ţucat

Niciun comentariu: